Aresco Europe slaat strategische slag dankzij BAN Vlaanderen


BAN Vlaanderen heeft Aresco Europe geholpen een belangrijke overeenkomst te sluiten dankzij Business Angels Europe (BAE). De Belgisch-Hongaarse producent van glasvezelversterkte polyester componenten Aresco Europe koopt alle productietools voor het maken van carrosserieonderdelen voor motorfietsen van het Italiaanse merk Cruciata. De jonge Vlaamse onderneming, opgericht in 2021, kon de overeenkomst afronden mede dankzij een investering door Luigi Amati, voorzitter van BAE – een paneuropese federatie waar ook BAN Vlaanderen deel van uitmaakt.

Aresco Europe heeft Vlaamse roots en ging van start met kapitaal, raad en daad van ervaren business angels. Deze overeenkomst onderstreept het grote belang van Paneuropese netwerken.

Cruciata maakt carrosserieonderdelen om race-motorfietsen te laten voldoen aan specifieke race-specificaties; de onderneming bestaat meer dan 30 jaar maar opereert in een nichemarkt van enkel professionele raceteams als klanten. Aresco Europe zal voortaan de complete catalogus onder eigen naam online aanbieden aan een aanzienlijk grotere markt, daarmee verder bouwend op haar e-commerce strategie.

Bert Quatacker, CEO van Aresco Europe: 'Cruciata was vele jaren geleden mijn eerste leverancier van polyester carrosserieonderdelen. Op vraag van een klant leverde ik in 2008 een paar racekuipen voor de Yamaha R1. Die eerste transactie vormde de basis voor mijn idee om ooit zelf polyester componenten te gaan produceren, en nu nemen we hun inventaris van productiemateriaal over.’

Aresco dankt voor een stuk zijn bestaan aan het netwerk van BAN Vlaanderen; op 2 na zijn alle investeerders aan boord gekomen via het netwerk. Ook deze strategische stap komt er dankzij het platform van BAN Vlaanderen en BAE, de confederatie van Europese BA organisaties.

Bert Quatacker: 'Toen ik op zoek was naar investeerders om de overeenkomst in Italië te finaliseren, bracht Reginald Vossen, Algemeen Directeur van BAN Vlaanderen mij in contact met Luigi Amati, business angel en voorzitter van BAE. Al tijdens onze eerste ontmoeting besloot Amati zelf in te stappen.

De overeenkomst met Cruciata verloopt in een aantal fasen. De eerste batch van productiemateriaal is begin dit jaar verhuisd van Italië naar Hongarije waar AresCo haar productiefiliaal heeft. De komende 18 maanden zal Aresco Europe de complete catalogus verder inpassen in zijn bestaande Plastic Works Moto lijn en de productiecapaciteit opvoeren. Aresco brengt de producten naar de internationaal veel bredere markt van amateur- en professionele motorracers.

Er zijn circa 2 miljoen recreatieve en competitieve motorracers in Europa en meer dan 100 circuits die elk 50 à 60 circuitdagen voor moto’s organiseren in de loop van het jaar. De rijders willen de dure originele carrosserie vrijwaren van schade – een origineel onderdeel kost immers tien keer de prijs van onze polyester stukken - en tegelijk moeten ze hun machine ook laten voldoen aan de vereisten van het circuitgebruik. De relatief kleine investering in onze speciale onderdelen ligt dus voor de hand.

Door de integratie van de Cruciata catalogus in ons aanbod, hebben wij nu een scala waar slechts een handvol concurrenten wereldwijd aan kunnen tippen – met topklasse onderdelen voor meer dan 150 supersport moto’s.

Bert Quatacker


Buiten de motorsector produceert AresCo ook polyester componenten voor andere sectoren onder private label. ‘Glasvezelversterkte polyester is een composietmateriaal dat in allerlei simpele en complexe vormen gelamineerd kan worden. Het is ook low-cost, licht en zeer duurzaam. Bedrijven die polyester componenten nodig hebben maar dat niet zelf kunnen produceren kloppen bij ons aan. Wij kunnen voor hen dan de prototypes, de productietools en de afgewerkte producten maken in kleine of grote aantallen.’

Over AresCo Europe: www.aresco.eu

Over Plastic Works: www.plasticworksmoto.com

Picture 15.jpgPicture 37.jpgPicture 4.jpg

Verschenen in de persMeest Recente Posts

Hoe kunnen wij u helpen?

Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.Dolores eos qui ratione sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.

CONTACTEER ONS

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS

In de kijker

Hoe kunnen wij u helpen?

Wilt u graag kennis met ons maken? Graag! Neem gerust contact met ons op, zodat we op zoek kunnen naar een samenwerking. We kijken er alvast naar uit.

CONTACTEER ONS